8/25/2005

Säsongspsykosen

I dagarna har de goda idéerna stått som spön i backen p g a att Sveriges i särklass bästa lag genom tiderna inte gått till gruppspelet i Champions league. Real Malmö - samma Real som förra året blev utslagna mot ... (kommer inte ens ihåg vad skitlaget hette!).

Trots toppvärvningar av (inom snar framtid) fotbollspensionärerna Litmanen, dubbel-Anders och den eviga talangen Yksel så går inte Sveriges bästa lag genom tiderna till CL - NÅTT MÅSTE VARA FEL.

Givetvis beror det på säsongsupplägget - spelar svensk foboll bara höst-vårsäsong så kommer Sverige ALLTID vinna CL, minst.

Att svensk fotboll klarar av en lång säsong som sträcker sig in i november vet vi ju nu - Royal League bevisade ju att fotbollsintresset är som störst under årets kallaste månader. Både spelare och publik har ju tydligt visat att så är fallet.

Jag har några andra förslag som kommer hjälpa "Sverige ut i Europa":

-> Coola tilläggsnamn: Malmö Titanics, Göteborgs Seahawks, Hammarby Junkies, Djurgården Backslicks. Merchandise är nyckeln till att bibehålla själen inom idrotten. Desutom så får lagen en egen identitet

-> Pausunderhållning: Fotbollen måste förstå att man inte är på en arena bra för att se en match, det är helhetsintrycket man måste jobba på. En nationalsång, en balettuppvisning när matchbollen kommer ut, pausunderhållning när gamla ikoner får vara klassens clown. MER SÅNT!

-> Synkroniserad publik: Sätt upp stora skärmar som hjälper publiken att veta när dom skall slå ihop sina dasslock.

-> Sittande publik: För att dra till en bredare publik måste det vara lugnt. Mindre kaos på arenan - "stämning" är inte en publikdragare.

-> TV3: till sist. Låt Stenbeckkonernen ta över all bevakning av fotbollen. Lär av Hockeyn hur man letar sig in i folkets hjärtan!

Om denna journalistik är den som uppstår när man på tabloiderna tänker till så föredrar jag rubriker om Nakenchocken!, Spelarkrisen!, Kuppen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå? Inga Chiiiiiir leaders?!! Säsongsplåt tillsalu..

Anonym sa...

Hammarby Junkies,
det snor jag till en knapp!

Patric sa...

Skickar du en knapp till mig då??