8/30/2005

Högt mittfält och låg prestation

Man kan börja ana oråd när man kliver ner och Klabbe af Geijerstam fortfarande jobbar som publikvärd på Norra sidan. När sedan Johan Ulvesson står som stins mot samma sida och viftar med sin flagga som om det vore en svart parodi på en... linjedomare.
Televinken är huvuddomare och verkar under hela matchen sakna sin Anita.

Uppe på allt detta, lägg till ett förvirrat Hammarby som inte lyckades lista ut hur man skulle handskas med Boråstaktiken.

Det är underligt hur svårt Hammarby har med mittfält som möter upp högt upp i banan. När man tittar på planen i går så ser man först Bajenbacklinjen. Sen två gula och därefter hela elfsborgs mittfält. Uppspelsmöjligheterna under hela matchen bestod i att endera prickskjuta på det stillastående Bajenmittfältet (över Elfsborgs dito). Eller lägga en hopplös boll mott två slitande forwards - som i sin tur ställdes mot ett bra försvar.

Först när adrenalinet börjar forsa så börjar Bajen springa - i små doser.

Visst kunde Bajen - med tur - vunnit. Men resultatet är nog inte helt orättvist.

Nu får Bajen hitta ett botemedel mot starka defensiver - för så här lär det se ut de närmaste tre matcherna.

* Hur rädd kan en domare bli. Televinken kanske måste backa ner några divisioner och morska upp sig. Trist figur.

* Trots att Bajen i andra halvlek spelade mot den sida där man inte viftade för offside lyckade man inte vinna.

* "Vakna Petter" - hördes 843 gånger av någon/några som satt bakom mig. Tur för det gänget att det finns två - annars skulle dom ju kunna uppfattas som tjatiga och enkelspåriga. Fotbollsprofeterna är tillbaka.


Nästa match är PFO och Fischbein borta - tror att det kan vara bra. Det finns många hungriga som inte spelat som har en del att bevisa - nu har dom chansen.

Paulinho från start, Petter till höger i mittfältet och Micke bredvid Mikkel. Det behövs mer ren fysik - lite mindre dutt.

Inga kommentarer: